Valgfag

På Efterskolen Kildevæld tilbyder vi en bred palette af valgfag. Udvalget skifter ofte mellem årgangene og er også baseret på efterspørgsel.

Underviserne i alle valgfagene har stor passion for netop dette emne, og du kan forvente seriøs og interessant undervisning.

Du finder hele vores palette for skoleåret nedenfor. Der er helt sikkert noget for dig!

SPORT

Badminton

En sjov sport for alle, uanset om du er god til det eller blot synes at det er en sjov måde at få dyrket noget motion på.

Dagens Motion

Efter dagens skolearbejde bliver du sendt ud på en løbe-, gå- eller cykeltur. Du skal lige mærke din fysiske krop at den kan klare de daglige sysler. Vi laver også fitness cirkeltræning, rundbold og andre sunde bevægelser, som vil hjælpe dig i din dagligdag efter efterskolelivet. Motto: Fællesskab, Frisk luft og Forskellighedfoot-in-mouth

FITNESS & BEVÆGELSE

I faget Fitness & Bevægelse, vil du blive bekendt med samtlige tilgange til at optimere din krop inden for styrke og kondition. Faget vil blandt andet byde på analyse af samtlige styrkeøvelser, samt forskellige sider af styrketræningen og konditionsøvelser, som er holdt op med teori. En kombination med dette fag og andre idrætsfag gør din krop klar til måske større udfordringer.

SPORT 10. klasse

Du skal som elev have lyst til at bruge din krop og have ”JA-HATTEN” på til at dyrke mere ukendte, men også
mere kendte sportsgrene. Du skal have lyst til at være aktiv et helt år, hvor vi dyrker sporten både på skolen,
men også ude af huset.
Du skal vælge ”Sport”, fordi du synes, det at være nysgerrig på forskellige sportsarter er det noget af det mest
spændende i verden.

KREATIVT

Drama

Er du klar til at udfordre dig selv, udvikle din kreativitet og opleve glæden ved at skabe noget i fællesskab? Så er dramafaget måske lige noget for dig!

På dramaholdet har I mulighed for at dykke ned i detaljerne og nørde, hvordan I kan udtrykke jer på forskellige måder. I vil opleve læring gennem fællesskab, hvor I arbejder med forskellige dramagenrer som blandt andet fysisk teater, improvisation, absurd teater, performance lecture og monologarbejde. Gennem indlevelse på forskellige måder lærer I at forstå hinanden bedre, og I udfordrer jer selv for at opnå sejre, store som små.

Det handler ikke kun om at spille roller på en scene. I arbejder med sjove øvelser og lege, som er med til at gøre jer trygge ved hinanden, gøre jer klogere på genren og udvide jeres horisont. Udover det, får I muligheden for at skabe små visninger, som de andre elever på skolen eller holdet kan lade sig inspirere af.

Sammen udforsker I drama som et udtryksmiddel, hvor I bruger jeres krop og ord til at formidle budskaber. Du behøver ingen tidligere erfaring, blot lysten til at prøve noget nyt og være en del af et trygt, hyggeligt og seriøst hold.

E-sport

Vi spiller diverse games og prøver os at gøre så god at vi kan være med i konkurrencer. Ellers møder vi hinanden og laver strategier.

Skolen har sit eget lokale til faget.

KREA

En mulighed for de kreative hvor man kan male, tegne, sy og i det hele taget udtrykke sig kreativt sammen med andre. Rundt på skolen har vi en del kreative udtryk i form af flotte og farverige billeder, som elever selv har lavet.

SOME

Sociale Medier – i dette valgfag arbejder vi med budskab og layout på diverse sociale platforme. Et ordentlige “produkt” tager tid, så det hygger vi os med.

KUN FOR 10. KLASSE

CAMBRIDGE ENGELSK

Cambridge engelsk er en udvidet form for engelsk på efterskolen, med undervisning, som udelukkende
foregår på engelsk og med engelsk materiale. For at vælge Cambridge engelsk bør eleven derfor i forvejen
kunne mestre engelsk på et middel til højt niveau for at kunne følge med.

BUSINESS

I dette fag skal vi arbejde med aspekter omkring privatøkonomi, investering og opsparing, lovregler og jura,
samfundøkonomi, handelsøkonomi, finansiering, skat og meget mere. Faget tager udgangspunkt i
virkeligheden og ruster dig bedre til en fremtid i dele af erhvervslivet og håndtering af din egen økonomi.

Håndværk og Design

I håndværk og design har vi fokus på design og designprocesser. Om du er nybegynder eller øvet i at anvende værktøj og symaskiner har ingen betydning. Der er fokus på den kreative udvikling og formåen.
I løbet af året vil vi blandt andet arbejde med recycling, upcycling og reuse af tøj, møbler, samt eksperimentere med indretning og kreere møbler. Alt med genbrug i højsæde.
Dertil vil vi have ture ud af huset, hvor vi blandt skal på besøg på Kolding Designskole, have gæstelærer på besøg og meget mere. Så der er en masse godt at se frem til i valgfaget håndværk og design.