fbpx

Kære forældre

Året 2022 ruller og byder ugentlig på skønne oplevelser med eleverne. Jeg håber, I følger med på vores sociale medier fx facebookgruppe og instagram, hvor vi forsøger at lave visuelle hilsner undervejs i hverdagen.

Som jeg beskrev tidligere, var januar ramt af Corona, men samtidig havde vi en fest på skolen med forberedelser af showet ”Modsætninger mødes”. Magien spredes, når alle på skolen arbejder sammen mod et fællesprojekt og et fint resultat. TAK – til alle jer forældre, der kom.

Vor Næste

Vi har sidst i marts arbejdet med endnu et fællesprojekt. Kildevæld og Højskolen Act’s har uddelt 2000 flyers til skolens naboer, og vi fik derved indsamlet mange poser tøj til vores to pakkedage. Lørdag d. 26. marts havde vi en stor offentlig pakkedag. Der blev serveret pandekager og hoppet på hoppeborg, samtidig med at elever, medarbejdere og Mission Uden Grænser pakkede løs til familier i Østeuropa. Hallen osede af omsorg, glæde og arbejdende praktiske hænder. 

Vores værelser på Euroclass gangen på 3.sal på højskolen er ryddet og værelserne er delt ud til Ukrainske kvinder og børn. Der bor pt. 8 familier på højskolen, de spiser der og Kirke I Byen lægger et stort frivilligt arbejde i at få familierne godt på plads og tilrette i byen. Der skabes livsoplysning, når man reflekterer over egen og andres eksistens. Det handler om mennesker, og vi tror på fællesskabet, hinanden og det at hjælpe vores næste.

Rejser

”At leve er at rejse” – det berømte citat fra H.C. Andersen. At rejse er et udtryk for, at mennesket altid er i bevægelse. Vi arbejder på skolen med at rejse os, og være i bevægelse både fagligt, fysisk, socialt, psykisk og åndelig-eksistentielt.

Som I måske fornemmede på min hilsen fra vores rejse til Hafjell i Norge – havde vi en drømmetur – ingen alvorlige skader, ingen corona, høj sol, god sne og godt fællesskab.

Det at bryde hverdagen med ekstra oplevelser er en del af efterskolelivet.

I sidste uge var 10.klasse tre dage i Berlin, hvor kultur, historie, folkelig oplysning og fællesskab var på agendaen. Her ord fra turen

  • ”Vi fik lov til at få to dejlige dage i historiens vingesus. – Vi oplevede blandt andet Berlinermuren, hørte om flugt-tunneller og flugtforsøg i den forbindelse. Oplevede neutralzonen mellem de to områder. – Det var underligt at se tunneller under jorden, at se historien rigtig med egne øjne. Vi så monumentet for de dræbte jøder og forholdt os lidt til den del af historien. Vi så selvfølgelig også en masse af de varetegn som man SKAL se når man er i Berlin: Fjernsynstårnet, Brandenburger Tor, Unter Den Linden, Reichstag, Rote Rathaus, Verdensuret, Kallhoff Tower, Checkpoint Charlie, Kurfürstendamm mm. Offentlige transport – mange kilometer og en helt masse ømme fødder. Og ja – selvfølgelig også ømme pengepunge, for det var begge dage god tid til shopping. Jeg fodrede fugle med hænderne, det var en stor oplevelse. – Billig slik – det var så lækker. Vi kørte med en U-bahn en slags metro, det var en kæmpe oplevelse. Vi skulle have mundbind på igen – det var lidt mærkeligt. – Turen i metroen var så spændende og på en perron var der malet en smuk stjernehimmel.” – Citater fra elever og medarbejdere

Vores Euroclass 10+ rejser fra den 2. til den 31.maj til Afrika. Fra den 2. maj er de i Tanzania, hvor de skal besøge skoler, børnehjem, hospitaler, i ungdomsfængsel og meget mere. Og fra den 17.maj flyver de til Uganda, hvor de skal være sammen med Uganda Child Care, hjælpe med og besøge alle skolerne i deres arbejde. Fra august rykker Euroclass endnu tættere på Kildevæld i en fornyet udgave team ”BELIEVE”, læs mere på hjemmesiden, hvor vores undervisningen vil tage udgangspunkt i vores værdisæt – tro på Gud, tro på dig, tro på fællesskabet, hinanden – Din næste. 

Hverdag

Skoledagene er fyldt med inspiration til engagement, fordybelse og læring og at se eleverne arbejde koncentreret på at opnå mere faglig viden, er en fryd for øjet. I går sad eleverne koncentreret til terminsprøven.

Skoleåret

Vi går nu ind i de sidste måneder af skoleåret og for at danne et overblik, vil jeg i korte træk beskrive de kommende uger i nedenstående skema. Vær opmærksom på lukkedage.

Sommerens prøver og eksaminer

Trods ekstraordinær indsats af både elever og undervisere har Corona de 2 år skabt forstyrrelser. Derfor har regeringen og alle folketingets partier, på linje med sidste skoleår, blevet enige om en model med færre prøver.

”Der afholdes færre prøver i grundskolen end normalt, så der alene afholdes fire prøver i 9. klasse mod normalt syv prøver og fire prøver i 10. klasse mod normalt op til 11 prøver. Den praktiske/musiske valgfags-prøve i 8. klasse aflyses. Elever i grundskolen får standpunktskarakteren på beviset, hvis standpunktskarakteren er højere end prøvekarakteren.” (Uvm.dk)

I 9. klasse fastholdes følgende prøver: 

  • Dansk (mundtlig og skriftlig)
  • Matematik (skriftlig) 
  • Engelsk (mundtlig) 

I 10. klasse fastholdes følgende prøver: 

  • Dansk (skriftlig og mundtlig)
  • Matematik (skriftlig og mundtlig)

 Påske

Håber at I vil nyde hinanden, nyde en påskemiddag sammen, mindes at Jesus døde på korset for vores skyld og fejrer hans opstandelse.

 

Vi ønsker jer alle nogle skønne påskedage.

 

De venligste påskehilsner

Kamilla Seerup

Forstander

KILDEVÆLD UGE 15-25

UGE

Aktivitet

OBS

15

Terminsprøver Dansk, Matematik, Engelsk

Påskedage

Skolen lukker 16:00

Afgang ml. kl. 14:20-16:00

16

Mandag er 2. påskedag og elever tilbage.

Anderledes aktivitetsdag ALL INKLUSIV, torsdag 21.4.

9.klasser trækker dansk fordybelsesområde.

Skolen åbner, mandag 18.4 kl. 19:00

17

Almindelig skoleuge.

Halv aktivitetsdag, fredag 29.4 til Go-Monkey klatrepark.

 

18

Skriftlige prøver for 9.-10.kl.

8.klasse almindelig undervisning.

(2.maj Euro-Class rejser til Afrika for en måned)

 

Mandag den 2. maj

 

kl. 9.00-12.30 

FP9 Dansk, skriftlig fremstilling

kl. 13.30-17.30 

FP10 Dansk, skriftlig prøve

 

Tirsdag den 3. maj

 

kl. 9.00-10.00

FP9 Matematik uden hjælpemidler

kl. 10.00-13.00 

FP9 Matematik med hjælpemidler

kl. 14.00-18.00

FP10 Matematik

 

Onsdag den 4. maj

 

kl. 9.00-10.00

FP9 Dansk, retskrivning

kl. 10.00-10.30

FP9 Dansk, læsning

 

6.-7. maj SØSKENDE DØGN fra kl. 15:00 til 15:00

ALDERSGRUPPE fra 4 år og til 9. kl.

Man sover på værelse med sin søster eller bror.

Ønske om samvær – ved afhentning af søskende fra søskendedøgn.

Kl. 13:30 Forældre kommer, kaffe/kage
Kl. 14:00

Den store FAMILIE-SANDSLOTSKONKURRENCE

Kl. 15:00 På gensyn til søskende og forældre

 

TILMELDING

SVAR INDEN 28.4 – Mail til kontoret

19

Skoleuge + Storebededag

Skolen lukker torsdag 12.5 kl. 16:00

Skolen åbner søndag 15.4 kl. 19:00

20

Skoleuge

Onsdag 18.5 ”Karismaj”. Sportsstævne i Odder, samvær og konkurencer mellem andre efterskoler.

Lørdag den 21.5 – ”Dag for nye elever”

 

21

Skoledage mandag og tirsdag.

Sidste skoledag den 25.5, Anderledes dag med hygge, kåringer osv.

Kristi himmelfart – Skolen lukker

Skolen lukker onsdag 25.5 kl. 16:00

Skolen åbner søndag 29.5 kl. 19:00

22

 

 

ÅRSPRØVER

8.klasse Årsprøve i dansk, skriftlig og mundtlig

9.klasse: Historie fagdag og mundtlig prøve i matematik

10. klasse: Årsprøver i engelsk.

PINSE

Skolen Lukker fredag 3. juni kl 16:00

 

23

2. PINSEDAG + EKSAMEN

8.klasse: Fagdage

9. klasse: Eksamen i Engelsk 8.-9 juni

10. klasse: Eksamen i Matematik 9.-.13. juni

Skolen åbner mandag d. 6.juni. kl 19:00

24

8.klasse: Projektuge

9. klasse: Eksamen i Dansk 13.-14. juni.

10. klasse: Eksamen i Dansk 16.-17. juni

OBS Optagelsesprøver til gymnasiale uddannelser, hvis man ikke lever op til krav.

25

Afslutningslejr på Kongelejren ved Vig.

DIMENSION FREDAG, Eftermiddag – mere info følger.

OBS eftermiddag – Dimension.