Kære forældre og elev

Så kom den gode nyhed som vi har ventet på i flere måneder, efterskoleeleverne kan slippe ud af deres værelse og kan vende tilbage til deres efterskole allerede nu på mandag den 15. marts.

Selv om det er rigtig synd for eleverne i 5-8 kl. ude i folkeskolerne, så må vi glæde os over at vi som efterskoler er blevet til gode set nu.

Alt det praktiske omkring opstart

Vi åbner skolen op på:

Mandag den 15. marts fra kl. 16.00

og satser på at de fleste er ankommet kl. 18.00,

hvor vi vil spise sammen og byde velkommen tilbage.

I de tilfælde hvor I som forældre transporterer jeres søn/datter her til i bil, vil vi bede jer om I tager afsked med dem ude på p-pladsen og ikke kommer ind på skolen.

Alle elever skal for at få lov til at komme ind på skolen kunne dokumentere en negativ Coronatest som er taget inden for 72 timer.

Hvis jeres søn/datter eller nogen i nær familie udviser symptomer på Covid 19, bedes I vente med at sende vedkommende afsted til skolen indtil der foreligger en negativ Coronatest.

Tilbage til en næsten normal hverdag

Når vi starter op på mandag, så er det med de samme restriktioner som var gældende før jul, som handler meget om afstand og håndhygiejne.

Eleverne vil fortsat være opdelt i primærgruppe af 25-30 elever og vil uden for disse grupper skulle tilstræbe 2 meters afstand til hinanden.

Det nye vil være at eleverne skal testes to gange om ugen, hvilket vi vil tage ansvar for at organisere og planlægge ind i hverdagen.

Eleverne opfordres til at blive på skolen i weekenderne, men må gerne tage hjem på weekend, i så fald bliver det jeres ansvar at skærme dem mod mulig smitte og eleven vil altid efter at have været på weekend skulle fremvise dokumentation på en negativ test.

Generelt vil vi være meget konsekvente omkring testhåndtering og elevernes dokumentation af dette.

Vi kom igennem det første halve skoleår uden at få smitte ind på skolen, vi vil gå langt for at komme lige så godt igennem den sidste del af skoleåret, så derfor en meget klar appel til jeres gode samarbejde, når eleverne er hjemme på weekend/ferie.

Indimellem vil vi også kunne være nødt til med kort varsel at bede jer hente jeres søn/datter hjem, ved mistanke om smitte på skolen.

Hvad skal vi så lave?

Ud fra vores perspektiv er det afgørende vigtigt at eleverne får lov til at komme tilbage til deres liv på efterskolen, som vi vil gøre vores bedste for dem.

Vi ville gerne lave alt muligt spændende med eleverne uden for skolen, men her rammer vi ind til videre, hurtigt nogle begrænsninger, så ind til regler lempes, skal vi være indstillet på at rammen omkring efterskolelivet, primært foregår inden for skolen fysiske rammer.

Vi må nok desværre indstille os på, at vi ikke kommer til udlandet i dette skoleår, men i det omfang at der byder sig muligheder inden for landets grænser, vil vi være kreative og gribe mulighederne.

Frem til påske skal vi bruge testfaciliteterne i Kolding, efter påske er det intentionen at testopgaven bliver lagt ud på de enkelte skoler, hvordan dette kommer til at foregå, er ikke på nuværende tidspunkt blevet præciseret for os.

Det var vist alt for nu, vi vil løbende opdatere information til jer og har i spørgsmål er I altid velkommen til at kontakte os.

De bedste hilsner fra

Poul Jørgensen