På denne side vil vi løbende opdatere hvad der sker med Coronaen på Kildevæld:

Status pr. 25. januar 2022

Sundhedsstyrelsen er her til eftermiddag kommet med nye retningslinjer for nære kontakter og smittede med Covid-19.

De nye retningslinjer er følgende:

Kravet om selvisolation er ophævet, når man er nær kontakt. Det betyder, at alle elever, som ikke er smittede med Covid-19, må komme i skole.

Elever og medarbejdere, der er smittede med Covid-19 og har symptomer, må komme i skole, når der gået 4 døgn fra den positive PCR-test er taget og man ikke længere har betydelige symptomer på Covid-19. Betydelig symptomer er feber, ondt i halsen, vedvarende hosten og nysen.

Elever og medarbejdere, der er smittede med Covid-19 og ingen symptomer har, må komme i skole, når der gået 4 døgn fra den positive PCR-test er taget.

Nærkontakt = værelse og kæreste SKAL nu testes på 3. dagen – 3 døgn efter den smittede persons testtidspunkt, mens øvrige kontakter fx i skolen KAN blive testet på 3. dagen.

Ovenstående retningslinjer træder i kraft allerede fra i dag.

Man kan læse yderligere om de nye retningslinjer på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Link er her https://www.sst.dk/da/Nyheder/…

Status pr. 19. januar 2022

Så blev Efterskolen Kildevæld ramt af Corona.

Vi har i dag en elev smittet med Corona på kviktest.

Værelseskammeraterne ses som NÆRKONTAKT. De skal derfor hjem i isolation, selvom de pt. er negative på kviktest: 0. dagen. Deres forældre er kontaktet.

Isolation er frem til min. 4. dagen dvs. på søndag. Isolation ophører på 4. dagen, hvis PCR er negativ.

Alle andre elever og lærere er ØVRIGE kontakter.
Vi tester alle i dag dvs. 0. dagen og igen på 4. dagen.

Vi forventer, at alle Kildevældere, der ikke har en særaftale, bliver testet løbende.

Status pr. 20. januar 2022

En elev testes positiv – vedkommende og værelseskammerater tager hjem og følger retningslinjerne.