fbpx

Kære elev og forældre

Nu kan vi snart ikke vente længere. Vi glæder os så meget til at se dig, som elev på Efterskolen Kildevæld. Vi har store forventninger til et spændende år ”I bevægelse”, som rigtig starter, når I møder ind på skolen. Samtidig glæder vi os til at præsentere nye medarbejdere og et nyt niveau i vores linjer.

NB! Vi tjekker ikke coronapas på søndag, men opfordrer alle til at have det i orden og ikke møde op, hvis du har symptomer eller er nær kontakt til en smittet.

 VELKOMSTDAG på Efterskolen Kildevæld 21/22

13:00              Åbner skolen for forældre + elever (Søskende er velkommen)

  • Elever pakker ud & Kaffebord

14:30              Velkomst i hallen

15:30              Møde i familiegrupper

16:30              På gensyn til forældre

 

Du skal bo på værelse: (send pr. mail) og din familiegruppelærer er (send pr. mail.)

Din grundklasse bliver (send pr. mail)

 

Kl 13 skolen åbner (søskende er velkommen)

1)  Bagage bliver i første omgang ved bilen

2)  Hent din nøgle ved hovedindgangen. Der er to stationer udenfor: én for drenge og en for piger. ”Vis hensyn og afstand i køen”

3) Du bliver guidet til kaffeområdet eller værelset af vores medarbejdere.

Elever pakker ud & kaffebord

4)  Etablér dig på værelset og mød dine nye værelseskammerater.

5)  Nyd servering i spisesalen. ”Vis hensyn og afstand”. I må dog gerne mingle! Forslag til gode spørgsmål til andre forældre: Er det jeres første gang på efterskole? Hvad forventer I, der sker i løbet af et efterskoleår? ;o)

6)  Hvis du har medbragt medicin (recept- og håndkøbsmedicin), afleveres dette til Helle på lærerværelsesgangen. NB! Man må ikke have medicin som fx panodil på værelset.

14:30 Velkomst i hallen

Gå mod hallen senest 14:10 – gerne være der 5 min før. Her er opstillet stole, hvor I sidder sammen som familie.

 15:30 Møde i familiegrupper

Efter samlingen ledes I videre til en anden mindre samling. Her møder man familiegruppe-læreren og de andre i ”familiegruppen”. Her gives bl.a. praktiske informationer, og her er mulighed for at stille opklarende spørgsmål.

 16:30 På gensyn til forældre

SÅ STARTER DIT EFTERSKOLELIV – du vil resten dagen være sammen med din familiegruppe, så du føler dig tryg og favnet.

ANDRE FORSKELLIGE INFORMATIONER:

Familiegrupper og forældresamarbejde

Familiegruppen er en meget vigtig del af livet på Efterskolen Kildevæld. Familiegruppelæreren erstatter ”klasselærerfunktionen” og har den primære kontakt til hjemmet. I møder allerede jeres familiegruppelærer på velkomstdagen efter samling i hallen. Familiegruppen mødes hver tirsdag eftermiddag til socialt samvær eller snak. I løbet af året har familiegruppelæreren individuelle samtaler med hver elev i gruppen.

Vores primære kommunikationsvej til jer forældre er via hjemmesiden

I vil modtage en mail, når der lægges ny info på hjemmesiden – www.efterskolen-kildevaeld.dk  

Under Kontakt – forældrelogin – Brugernavn 2021 – Adgangskode 2022

Torsdag den 12. august kan I se den samlet liste med Værelsesplan, Familiegrupper og Standard skoleskema m.m

AUGUST 2021

Uge 33 – skoleugen starter mandag med dit almindelige skoleskema både med skolefag og tider for måltider og andet. Du møder din klasse, dine undervisere, dine valgfag, dit rengøringsjob, dit bord til måltider osv.

Onsdag 18.8 Opstartsløb rundt i byen. Du vil finde stationen, busstoppested, indkøbsmuligheder osv. Vi slutter opstartsløbet af i KIB – Kirke i byen.  

Den første weekend, bliv rigtig gerne på skolen. I weekenderne er der mere frie tøjler, ung-medarbejderne står for ”sjov” den første lørdag.  Det er dog ikke et krav at blive i denne weekend, nogle elever har behov for at komme hjem og slappe af.

Uge 34 Skoleuge

Uge 35 Opstartstur tirsdag – fredag.

WEEKEND 3.-4.-5. september. Vi foreslår, at du tager hjem i weekenden 3.-5. september, slapper af, vasker tøj og ”lander” i alle dine nye oplevelser. Der vil ikke være program på skolen.

Individuelt skema

I bliver mandag introduceret til VIGGO, som er vores skole-intra. I får mulighed for at få valgfag præsenteret i løbet af den første uge og evt. justere lidt til også i den første uge.

Retningslinjer for corona

Corona fourerer forsat. En virkelighed vi skal forholde os til, også som efterskole. Det har vi gjort med udgangspunkt i vejledning fra Efterskoleforeningen, Undervisningsministeriet og Sundhedsmyndighederne. Der er fortsat fokus på hygiejne og test. Vi vil mandag danne os et overblik over hvilke elever, der har coronapas. Afhængig af antallet af elever som skal testes tager vi beslutning om testaktivitet. Vi opfordres til fortsat at teste elever, der ikke har coronapas her i august og september. Får vi smitte på efterskolen følger vi anbefalingen om, at nære kontakter som ikke er vaccinerede skal hjem i isolation og testes på 4. og 6. dagen. Vi følger situationen, som ændres løbende.

Håndkøbsmedicin

Skolen må ikke for egen regning indkøbe og udlevere håndkøbsmedicin til elever, jf. lægemiddelloven paragraf 67. Vi må gerne opbevare håndkøbsmedicin på vegne af eleven og udlevere medicinen på anmodning. Det betyder at, hvis du har brug for håndkøbsmedicin, skal du selv medbringe det og få det opbevaret hos os.

Skolens vejledning omkring håndtering af medicin til elever skoleåret 21/22.

De elever, der får lægeordineret medicin, fortsætter efter samme procedure som vi plejer.

En af skolens lærer, Helle, doserer en gang om ugen, og eleverne henter det i køkkenet i forbindelse med måltiderne.

Angående hovedpinepiller er at ”skolen må ikke for egen regning indkøbe og udlevere håndkøbsmedicin til eleverne.”

Det betyder, at I bliver informeret om jeres søn/datter ”af og til” har brug for en alm. hovedpinepille, så skal I levere pillerne hjemmefra og de opbevares på lærerværelset. Selvom hovedpinepillerne er leveret hjemmefra, skal vi stadig registrere udleveringen. Allergimedicin kan eleverne evt. have på værelset efter aftale med forældrene. Ellers opbevarer vi det på lærerværelset. Det bliver en vurdering af den enkelte elev.

Ipren/ibuprofen er ikke en alm. hovedpinepille. Virker godt på led-/muskelsmerter og menstruationssmerter. Denne type medicin skal bruges med omtanke, da der kan være tale om andre bivirkninger. Disse skal selvfølgelig også leveres hjemmefra.

Installation af Viggo og Office 365

På skolen gør vi brug af ViGGO til skema, beskeder og filer. Det er derfor vigtigt at du får denne app installeret på din mobiltelefon. ViGGO findes kun som app til iPhone – til Android kan den installeres på en anden måde. Selve installationen kan vi hjælpe med på skolen, men det er vigtigt at du har lov til, og kan huske din kode til Apple. Har du derfor ikke lov til selv at installere apps på din iPhone skal du hjemmefra have installeret ViGGO (https://apps.apple.com/dk/app/viggo/id1492269582) og Microsoft Authenticator (https://www.microsoft.com/en-us/security/mobile-authenticator-app).

FACEBOOK Gruppen

Husk login på facebookgruppen, her vil du kunne kontakte din værelseskammerat og ”møde” dine nye efterskolevenner.

Vi opfordrer alle elever til at tilmelde sig

facebookgruppe – Kildevæld 21/22

https://www.facebook.com/groups/ek2122/

I gruppen kan I se det nye elevhold, skrive til hinanden, og følge opslag fra skolen. 

 

 

Vi ses på søndag!

På vegne af Efterskolen Kildevælds medarbejdere

Kamilla Buch Seerup

Forstander