fbpx

Slide
Vores 10. klasse
Slide
Vores interessefag
Slide
Vores læring

På Kildevæld tilbyder vi en 10. klasse, der i langt højere grad lader dig, som elev, arbejde med netop dine interessefelter – alt imens du stadig får en 10. klasses eksamen i hovedfagene dansk, engelsk og matematik.

I 10. klasse vil der kun være tre prøvefag: dansk, matematik og engelsk. Det betyder at fysik og tysk bliver frivillige tilvalgsfag, hvor du får mulighed for at arbejde seriøst med andre elever, som har interesse og motivation indenfor de to områder. Et oplagt tilbud til dig som skal bruge tysk og/eller fysik på en gymnasial uddannelse.

Kulturfag er vores samlede fag for samfundsfag, historie og kristendom. Her har vi mere tid til at arbejde projektorienteret med en masse spændende og aktuelle emner.

Seks lektioner med interessefag om ugen

Tre dage om ugen vil du som elev skulle vælge mellem en række interessefag. Derudover vil du stadig kunne vælge mellem vores linjefag og valgfag om eftermiddagen på lige fod med eleverne fra 8. og 9. klasse.

Interessefagene spænder bredt, og du kan i det følgende læse en beskrivelse af de enkelte interessefag.

Nyhedstimen

Når man går på efterskole, vil man ofte opleve, at man lever lidt som i en boble adskilt fra verden ude omkring. I nyhedstimen har du mulighed for at forholde dig til noget af alt det, som sker ude i verden.

I praksis betyder det, at vi sammen vil se nyhederne fra en af de store nyhedskanaler, og så vil vi efterfølgende debattere og diskutere, det vi har set. Det vil rejse en lang række spændende samtaler omkring problemer, udfordringer og dilemmaer inden for politik, religion, historie m.m.

 

Kulturfag

Kulturfag består af elementer fra samfundsfag, historie og kristendom. Faget vil fylde 4 lektioner om ugen. I kulturfag vil vi arbejde projektorientret med en række relevante emner inden for politik, miljø, kulturmøde, religion og historie.

I løbet af året vil du møde forskellige undervisere og blive introduceret til forskellige arbejdsmetoder. I kulturfag vil vi også arbejde med studie- og erhvervsafklaring, brobygning, OSO-opgave, budgetlægning osv.

Ud over arbejdet hjemme på skolen skal vi på en række spændende ekskursioner, hvor vi kommer ud og oplever nyt og får udvidet vores horisont.

BESKRIVELSE AF DE ENKELTE INTERESSEFAG

 

Interessefag: Dans

I interessefaget dans kommer vi til at have fokus på forskellige dansegenrer, hvor vi kører små forløb, så man kan prøve lidt af hvert. Man kan fx opleve 3x mandage kun med fokus på hiphop og de næste 3 mandage kun med fokus på girlystyle”.

Interessefag: Sport

I interessefaget ”Sport” vil vi arbejde med kroppen igennem forskellige sportsgrene. Gennem året vil du møde forskellige undervisere, der alle har forskellige kompetencer. Du vil derfor uden tvivl have mulighed for at udfordre dig selv og dine venner i sportsgrene, du måske aldrig har prøvet før f.eks. squash, golf, Bowls, skydning m.m.

Hvis du elsker sport, er der her en fantastisk mulighed for at opleve mange forskellige discipliner.

Interessefag: Fodbold mix

Beskrivelse kommer snart…

Interessefag: Musik – Teori og produktion

Er du vild med musik? Og vil du gerne udfordre dig selv på dine musiske kompetencer? Så er interessefaget ”Musik” lige noget for dig. Du kommer til at arbejde med dit nuværende instrument, ligegyldig om du synger, spiller guitar, klaver eller noget helt andet. Men du vil også have mulighed for at afprøve dine evner på nye instrumenter. 

Vi vil arbejde med samspil, kor, musikteori, sangskrivning, studiearbejde og indspilning m.m. Alt sammen vil blive planlagt med stor mulighed for, at den enkelte kan være med til at præge indholdet. I arbejdet med at blive en dygtigere musiker vil du lære en del musikteori. Det meste af teoriundervisningen foregår med et instrument i hånden og vil have udgangspunkt i teori, som du kan bruge i din daglige musikudfoldelse. Teoriundervisningen vil forberede dig til f.eks. at vælge musik på A-niveau i gymnasiet. Hvis du har en drøm om senere at uddanne dig indenfor musik, vil dette fag være skræddersyet til dig. 

Interessefag: Gospel og band

Dette interessefag er for dig, som kan lide at synge eller spille musik. Det er åbent for alle med en glæde for musik. Vi laver et kor og et band, som spiller til de sange, som koret synger. Undervisningen foregår på samme tid, så du er ikke nødvendigvis med begge steder

Gospel & Band optræder til vores arrangementer og samlinger på skolen, og vi vil optræde på vores besøg hos en række af vores apostolske kirker og til arrangementer i vores nærmiljø. 

Interessefag: Tysk

Interessefaget ”Tysk” er langt fra helt normal tyskundervisning. Synes du, det er grænseoverskridende at tale tysk? Så er det her, du kan få mod på sproget og masser af muligheder til at tale det – i et trygt og sjovt klassefælleskab. Vi producerer små videoer, der beskriver din dagligdag på efterskolen, laver lækre pandekager eller spiller vores yndlings-computerspil – på tysk! Derudover arbejder vi med emner som den tyske ungdomskultur, musik, sport og følger endda lidt med i tyske nyheder. Genau! 

Interessefaget er prøvefrit, men der er mulighed for at slutte året af ved at gå til prøve i Goethe tysk. Efter bestået prøve kan du modtage et Goethe-certifikat, som er en officiel og internationalt anerkendt dokumentation for dine tyskkundskaber.

Vi slutter året med en spændende tur til Berlin, hvor vi afprøver alt det, vi har lært.

Interessefag: Science

I Science vil du arbejde med mange eksperimenter, og du vil få dem bygget sammen til en god teoretisk forståelse, som vil give dig en fordel, hvis du skal have naturfag på gymnasiet.
Vi vil arbejde med hverdagsrelevante emner og som afslutning på faget vil vi tage ud at svæveflyve, hvor du vil komme til at praktisere naturlovene.

Interessefag: Creative challenge

Er du klar til at blive udfordret på din kreativitet med foto, video og internettet? På Creative challenge tager vi hver uge fat i en ny udfordring, der udforsker, udfordrer og udvikler vores kreativitet.

Holdet er for dig der er interesseret i foto, men vi vil også tage afstikkere til video og sociale medier. Faget kræver intet forudgående kendskab til medier.

Interessefag: Creative masters

Elsker du at arbejde kreativt på din computer? Og ville du ønske, du var en sand wizard til alt fra videoredigering til hjemmesidedesign? Så ses vi på Creative masters. Her kommer vi til at arbejde med hele det kreative fag. Vi arbejder med foto, video, visuelt design, webdesign, præsentationer mm.

Holdet er for dig, der har lidt kendskab til video, fotoredigering eller design.

Interessefag: Sundhed og bevægelse

I faget Sundhed og bevægelse vil du blive bekendt med samtlige tilgange til at optimere din krop indenfor styrke og kondition. Faget vil blandt andet byde på analyse af samtlige styrkeøvelser, samt forskellige sider af styrketræningen og konditionsøvelser, som er holdt op med teori. Så hvis du er en rigtig sportsnørd, er dette lige faget for dig.